Hvad er Linedance

  Hvad er Linedance?

Linedance er dans på linie uden partner, d.v.s. at danserne danser den samme dans i lige rækker ved siden af, og bag hinanden uden fysisk kontakt. Før dansen starter står danserne altså i rækker både på langs og på tværs af dansegulvet med front i samme retning, lidt ligesom militærfolk er opstillet ved marcher m.m. Alle starter med at danse samtidigt og dansen udføres således synkront og stadig på rækker. Det ser altid godt ud når danserne gør sig umage for at holde pæne rækker dansen igennem, Det er jo det der er meningen.

Linedance kan danses af alle uanset køn og alder. Om man er lille eller stor, tyk eller tynd, køn eller knap så køn, rig eller fattig, veluddannet eller uden uddannelse, i arbejde eller arbejdsløs/pensioneret spiller ingen rolle overhovedet. Disse menneskelige forskelligheder er med til at gøre Linedance til en spændende sport, også på det sociale plan. Man kommer i kontakt med en masse mennesker som man ellers aldrig ville møde og udveksler livserfaringer, hvilket er med til at gøre ens livssyn bredere. Det er skønt når så bred en palet af mennesketyper hygger sig sammen i forbindelse med Linedance.

Linedance danses til meget forskellig musik, lige fra det traditionelle ældre og nyere countrymusik til valse, jive, jitterbug, pop, rock og funkmusik. Linedance kan danses til stort set al musik, det er bare at finde taktslagene og prøve sig frem. Det er herligt at der danses Linedance til så meget forskellig musik, så bliver det ikke så ensformigt.

Linedance er en sjov måde at dyrke motion på. Tænk at få masser af motion samtidig med at man har det sjovt og hyggeligt. Man bruger mest benene, men så sandelig også mange andre muskler i kroppen, ikke mindst lattermusklerne når noget er besværligt, eller man pludselig står i en anden retning end alle de andre. Det er mentalhygiejne at træne sin hjerne til at huske, og man glemmer alle former for problemer samtidig med at man bliver fuld af ny energi. Som regel kan man slet ikke vente til næste gang man skal dyrke sin motion Linedance, derfor er der også mange som danser flere gange om ugen.

Linedance kræver intet udstyr, og kan danses i hvilken som helst påklædning. Som regel køber danserne dog lidt udstyr hen ad vejen. Nogle kan bedst lide bukser, andre vil helst bære skørt og de fleste vil have nogle cowboystøvler og en hat. Det ser da også pænt ud til festerne når danserne gør lidt ud af det, men der er ingen tvang, med mindre man skal give en decideret opvisning hvor hele holdet er ens påklædt.

Linedance opstod allerede i 1800-tallet i Nordamerika og har udviklet sig i Amerika lige siden, dog sådan lidt on and off i popularitet og dyrkelse. Filmen Saturday Night Fever med John Travolta fra 1977 udløste et kæmpe opsving for Linedance i Amerika, danseformen blev populær som aldrig før. Europæerne var ikke helt så hurtige, og først løbet af 80’erne og 90’erne escalerede interessen for Linedance for alvor. I Danmark har Linedance været kendt siden starten af 90’erne, og har nu opnået meget stor popularitet. Der findes mange klubber og foreninger hvor man kan lære Linedance, og der afholdes små og store arrangementer rundt i landet, hvor man kan mødes med ligesindede og dyrke den fælles interesse for dansen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.06 | 19:00

Hej Nina, alder er bestemt ingen hindring så længe du kan bevæge dig 😃
Du melder til via mail katedamgaard66@gmail.com oplys navn og tlf nr så er der en plads

...
21.06 | 18:37

Jeg kunne tænke mig at prøve en gang, da jeg i mange år har haft lyst, men ikke tid ! Jeg er 83 år, men føler log opfører mig vist ikke derefter lad mig høre

...
21.06 | 10:59

Hej Karina. Man melder til hos mig på mail katedamgaard66@gmail.com. Skriv navn og tlf nr, så er der en plads til dig når du møder op den første gang 😃

...
21.06 | 10:46

Hej. Hvor melder man sig til hold for helt nybegyndere?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE